Speciální závod SBTC CZ

Náš "kynologický víkend" pokračoval i v neděli, kdy jsme si udělali výlet do 200 km vzdáleného Kolína na speciální stafíkovský závod pořádaný klubem SBT CZ. Celý den jsme si moc užili a Linetka obsadila 3. místo v kategorii ZZO1 s 84 b.

Tady jsem si dovolila zkopírovat report ze závodů od pořadatelky akce Ireny Hodačové:

22. 5. 2016.  V neděli se uskutečnil historicky první závod pouze pro plemeno stafordšírský bulteriér. Soutěž probíhala ve třech kategoriích sportovní kynologie a dvou kategoriích agility. Zúčastnilo se poměrně velké množství psů – celkem 14 (z toho 10 ve vlastnictví členů klubu).

Po úvodním losování závod začal dle harmonogramu v 8:30 první kategorií – ZZO. Skvělý výkon předvedla Lucie Lodinská se svým psem Alvaro Karbitzbull, která zaslouženě získala první místo (55 bodů z 60). Druhá byla Barbora Pituchová se psem Black Berry Kazibe a třetí Monika Polanská s fenkou Dido Feithful Staff. Všechny výkony v této kategorii byly velice slušné. Kategorie ZZO1 obsahovala o něco těžší poslušnost včetně překážek („áčko“, překážka na skok vysoký, kladina nízká). Na prvním místě se umístil Tomáš Veselka s žíhanou fenkou Arwen Bohemia Staff (91 bodů) a jen bod za ním Zdeňka Veselková s fenou Golden Ive Bee-Master. Třetí místo získala Petra Válová, jejíž fenka Lovable Babe of Eilatan měla velmi dynamický a veselý projev. V poslední kategorii dle národního zkušebního řádu, ZM, se závodilo nejen v poslušnosti, ale i v obranách. První místo obsadila Jiřina Berková se psem Nick Eso Bonatom a třetí místo s Achillem Rottgill. Druhá byla Irena Hodačová s fenkou Belizé Little Black Miracle. Renata Šporová se psem Dagger Legosha předvedla krásnou poslušnost (47 bodů z 50), ale bohužel nevyšla obrana.

Po skončení kategorie ZM proběhlo vyhlášení za sportovní kynologii. Sportovky se zúčastnilo celkem 12 psů. Rozhodčí Martin Matoušek, který tuto část hodnotil, byl prý mile překvapen úrovní předvedených výkonů.

Speciální závod proběhl za podpory Staffordshire Bull Terrier Clubu CZ. Startovné bylo zdarma. Kromě pěkných pohárů si vítězové kategorií odnesli i slušivé obojky od sponzora Canis Bull (Hana Innemanová). Zvláštní poděkování patří manželům Zálišovým za bezchybnou organizaci, která přispěla k hladkému průběhu závodu a pohodové atmosféře.